Over Saluta

Mijn naam is Miranda van Ligten. Ik heb Saluta opgericht in 2008. Vanuit mijn opleiding Milieu-Natuurwetenschappen en mijn passie voor dier en natuur zet ik mij in als Natuuronderzoeker en Adviseur. Vanuit jarenlange ervaring met een verscheidenheid aan projecten kan ik uw natuurproject van a tot z opzetten en begeleiden.

Visie

Saluta is een christelijke organisatie die zorg wil dragen voor de natuur. We hebben een prachtige wereld gekregen, maar het is aan ons om daar duurzaam mee om te gaan. Saluta wil graag samenwerken met een ieder die hart heeft voor de natuur, ongeacht geloof en achtergrond!


Bewonder, Verwonder, Bescherm

Bij mijn projecten werk ik graag samen met de opdrachtgever en andere deskundigen. Want wat is er nu leuker dan je passie delen met anderen. En samen kunnen we meer dan alleen! Juist door de natuur dichterbij te brengen kunnen we deze bewonderen. Ook hoop ik dat men zich zal verwonderen over al dat moois. Want juist dat motiveert om de natuur te willen beschermen!


Missie

Saluta wil ecosystemen herstellen om de biodiversiteit te behouden. Dieren hebben leefruimte nodig om te kunnen blijven bestaan. Veel natuur (ecosystemen) is verwoest. Maar de natuur is veerkrachtig. Saluta wil grond teruggeven aan de natuur en deze zo ontwikkelen dat er een breed scala van (bedreigde) diersoorten een nieuw thuis zal vinden.

Dat kan grootschalig, maar ook kleinschalig. Zo wil Saluta niet alleen projecten uitvoeren voor overheid en organisaties, maar ook voor particulieren die hun perceel, landgoed of tuin willen ontwikkelen ten bate van de natuur. Samen kunnen we de natuur beter beschermen dan alleen!