Saluta

Natuurbeschermingsonderzoek

Over Saluta

Mijn naam is Miranda van Ligten. Ik heb Saluta opgericht in 2008. Vanuit mijn ervaring als milieu-natuurwetenschapper en dierenbeschermer wil ik je veel laten zien van de natuur en al wat erin leeft. Ik ben eindeloos enthousiast over dieren, hun gedrag en de natuur. En wat is er leuker dan enthousiasme delen!

Visie

Saluta is een christelijke organisatie die zorg wil dragen voor dieren en natuur. We hebben van onze God een prachtige wereld gekregen met enorme variatie aan leven. Het is aan ons om daar op duurzame wijze mee om te gaan.

Saluta heeft een christelijke identiteit maar vindt het heel belangrijk om met een ieder samen te werken die hart heeft voor dier en natuur, ongeacht geloof of achtergrond.

bewonderen, verwonderen, beschermen

Door mensen dichtbij dier en natuur te brengen (bewonderen) zullen mensen zich verwonderen over al het moois. Juist de harmonie in de natuur en hoe wonderlijk alles gemaakt is, doet mij persoonlijk denken aan hoe God de natuur ooit gemaakt heeft; als een paradijs. Ik kan dan eindeloos genieten van de natuur!

Om die reden wil ik je positieve natuurbelevingen bieden; de dierenwereld en natuur in harmonie, inclusief de gekke en wonderlijke weetjes over het gedrag van dieren. 

Door te laten zien hoe dier en natuur op zijn mooist kan zijn, wil ik je uitdagen om deze te beschermen. 

Missie

Saluta wil dieren en hun natuurlijke leefomgeving beschermen.

Omdat elk mens invloed heeft op de wereld, wil Saluta de afstand van mensen tot de natuur verkleinen. Dat doet Saluta door gebruik maken van 'citizen science'. Dit betekent dat je ook kan bijdragen aan ons onderzoek en bescherming van dier en natuur, zonder dat je daar een studie of ervaring voor nodig hebt. 

Saluta wil een positieve natuurbeleving geven door de de schoonheid en harmonie van dier en natuur te laten zien. En daarmee een stukje laten zien van onze Schepper en Zijn schepping.