Saluta
 
Behoud van biodiversiteit

Over Saluta

Mijn naam is Miranda van Ligten. Ik heb Saluta opgericht in 2008. Vanuit mijn opleiding Milieu-Natuurwetenschappen en mijn passie voor dier en natuur zet ik mij in als Natuuronderzoeker en Adviseur. Vanuit jarenlange ervaring met een verscheidenheid aan projecten kan ik uw natuurproject van a tot z opzetten en begeleiden samen met mijn team.

Visie

Saluta is een christelijke organisatie die zorg wil dragen voor de natuur. We hebben een prachtige wereld gekregen, maar het is aan ons om daar duurzaam mee om te gaan. Saluta wil graag samenwerken met een ieder die hart heeft voor de natuur, ongeacht geloof en achtergrond!


Bewonder, Verwonder, Bescherm

Saluta wil de natuur dichterbij brengen en juist particulieren betrekken bij natuurbescherming. Wanneer we al het mooie van de natuur en de variatie aan biodiversiteit van dichtbij kunnen bewonderen, zullen we ons er ook over verwonderen. Dat motiveert om de natuur te willen beschermen!


Missie

Saluta zet zich in voor het behoud van biodiversiteit; met name het behoud en de bescherming van diersoorten. Dieren hebben leefruimte nodig om te kunnen blijven bestaan. Veel natuur is beschadigd. Maar de natuur is veerkrachtig. Saluta wil overheden, organisaties, projectontwikkelaars en particulieren stimuleren grond geschikt te maken voor de natuur zodat een breed scala van (bedreigde) diersoorten een nieuw thuis zal vinden.