Saluta
 
NatuurBeschermingsOnderzoek

Onderzoek naar insectenhotels

Het gaat niet goed met het aantal insecten. Gelukkig willen veel mensen de insecten helpen door een insectenhotel te plaatsen. Maar wat is eigenlijk het effect van deze insectenhotels? Welke insecten maken er gebruik van? 

In de maanden juni t/m september begint het vervolgonderzoek naar insectenhotels. Een voorstudie is gedurende 2017 al gedaan door Miranda van Ligten (Natuurbeschermingsonderzoeker). Zij zal het vervolgonderzoek leiden, waar u aan mee kunt doen!

Meedoen aan dit onderzoek?

Wat u nodig heeft is een insectenhotel. Het type maakt niet uit. U mag een kant en klare kopen, maar u mag er ook een zelf bouwen. Tips voor het bouwen van een insectenhotel zijn per e-mail te verkrijgen.

Plaats het insectenhotel in uw tuin of buurt. Het is de bedoeling dat u elke week een kwartier naar het insectenhotel kijkt, om te zien welke insecten er gebruik van maken. Mocht u niet alle weken in de gelegenheid zijn, dan is dat geen probleem. Maar geef het wel aan. De resultaten stuurt u wekelijks per e-mail naar ons door. 


Via de 'Blog' kunt u al een voorproefje krijgen. Ook houden we u tijdens het onderzoek op de hoogte van de tussentijdse resultaten. Meld u nu al aan! Precieze informatie ontvangt u na aanmelding. 


Aanmelden kan via mirandavanligten@gmail.com