Saluta
 
Behoud van biodiversiteit

Ecologische siertuinen: natuurlijk stijlvol!

Het leven is druk en hectisch. Hoe mooi is het dan om thuis tot rust te komen in een oase van planten en bloemen. Waar allerlei dieren rondscharrelen en we vanuit ons eigen huis bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

Saluta helpt u om van uw tuin een paradijsje te maken. Voor uzelf en voor dieren. Wij maken uw tuin natuurlijk stijlvol!

Dit concept biedt u als particulier de mogelijkheid bij te dragen aan natuurontwikkeling vanuit uw eigen tuin. Het zorgt voor nieuwe natuur en het zorgt voor dat het aaneensluiten van natuur, waardoor het leefgebied van dieren groter wordt.

Onderzoek naar biodiversiteit ten behoeve van natuurontwikkeling werd tot nu toe gedaan voor overheden en organisaties. Maar nu is het ook voor particulieren binnen handbereik! Begeleid door professionals met ecologische kennis en ervaring.

 

Uw project

Na een natuuronderzoek gedaan te hebben naar de ecologie en biodiversiteit in uw omgeving, geven wij advies over de mogelijkheden van natuurontwikkeling voor uw tuin of grond. Welke beplanting past op de grondsoort die uw tuin bezit? Welke dieren kunnen we trekken naar uw tuin? En welke aanpassingen zijn nodig om de biodiversiteit op uw grond te vermeerderen?

Aan de hand van deze uitkomsten en rekening houdend met uw wensen maken wij een ontwerp voor uw tuin. Als u akkoord geeft voeren wij een team van specialisten het ontwerp uit. U kunt rekenen op een ecologische tuin die niet alleen aantrekkelijk is voor een variatie aan dieren, maar ook sierlijk en stijlvol is. Ook het beheer en onderhoud is bij ons in goede handen. Periodiek voeren wij opnieuw een onderzoek uit om in de gaten te houden dat de natuur zich ontwikkeld en biodiversiteit vermeerderd.

Ook kunt u ervoor kiezen om ons niet uw project van a tot z uit te laten voeren, maar bijvoorbeeld alleen een onderzoek naar biodiversiteit uit te laten voeren en advies in te winnen. U bent er vrij in hoe groot uw project mag worden en welke expertise u van ons wil benutten.

 

De voordelen van een ecologische siertuin

  • Genieten van veelzijdige natuur en diersoorten die nooit vervelen.
  • Een waardevolle bijdrage leveren aan een betere wereld.
  • Een groene tuin werkt gunstig op de gemoedstoestand.
  • Een positieve uitstraling en een voorbeeld voor anderen.
  • Planten en bomen zorgen voor gezonde lucht en geluiddemping.
  • Uit onderzoek is gebleken dat dieren een positief effect hebben om het geluk van mensen.


Sfeerimpressie van uitspraken

'Nooit gedacht dat een siertuin ook ecologisch kan zijn'

'Door een kleine aanpassing heb ik meer dieren in mijn tuin'

'Zo help ik de natuur vanuit mijn eigen tuin'

'Mijn tuin is niet alleen diervriendelijker, maar ook mooier'

'Ik leef dichterbij de natuur'

'Blij dat ik op deze manier bedreigde diersoorten kan helpen'