Saluta

Discipelschap Training School

 

Meer leren over de Bijbel? 

Je inzetten voor natuurbehoud samen met andere christenen? 

Groeien in discipelschap, geloof en persoonlijke ontwikkeling?

Saluta wil levensveranderende ervaringen bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, natuurbehoud en het evangelie. Volg nu DTS Cross bij jou in de buurt, of Mini DTS Cross Nature bij Saluta!


Cross Nature 

Mini DTS Cross Nature: Bijbel en Natuur. 

Tijdens Cross Nature gaan we veel in de natuur aan de slag. Hoe kunnen wij als christenen zorgen voor de schepping? En wat kunnen we vanuit de Bijbel leren over thema's als duurzaamheid, natuurbehoud, fairtrade en milieu?

Deze training is een combinatie van Bijbelstudie, Natuureducatie en actief discipelschap.

Onze wens is om een life-changing experience te bieden waarbij de Bijbel en Natuur centraal staan. En waar deelnemers geïnspireerd worden zich vanuit discipelschap in te zetten voor duurzaam beheer van Gods schepping.

Ook zijn er losse themadagen van Cross Nature. Zie tabblad 'agenda' bovenaan deze site!


 

DTS Cross

DTS Cross is een missionaire discipelschapstraining. 

 Deze training is ontwikkeld voor zowel deelnemers die geen gelovige achtergrond hebben, als deelnemers die bekend zijn met het christelijk geloof.  Leg een breed fundament voor jouw groei in geloof en persoonlijke ontwikkeling!

Groeien in persoonlijke ontwikkeling en het evangelie staat centraal. Wij doen dit via Bijbels onderwijs en actief discipelschap.

Cross maakt gebruik van haar eigen unieke methode en opbouw, die rekening houdt met verschillende leerstijlen, deze op creatieve wijze brengt en aansluit op de behoefte van de variatie aan deelnemers. Iedere deelnemer heeft een voorkeursmanier van leren en geloven. Door verschillende trainingsvormen aan te bieden, wordt het leerrendement, geloofsgroei en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer vergroot.

Cross bestaat uit zeven modules:

·      Before the Cross = Kennismaking met Bijbelse personen & hoe ziet jouw leven er nu uit?

·      At the Cross = Wat is er aan het kruis gebeurd?
 Het Vaderhart en het hart van het evangelie.

·      To the Cross = De weg naar het kruis.
 Je lasten achterlaten bij het kruis.

·      Crosspoint = Wil je een keuze maken?

·      After the Cross = Was Jezus kruisdood het einde? Leiding van de Heilige Geest.

·      Crossroad = Hoe ziet het leven van een discipel eruit? Wat zijn jouw talenten en dromen?

·      Crosscountry = Actief discipelschap. Je gaven en talenten gebruiken voor een betere wereld.


Elke module bestaat uit vijf trainingen met een vaste structuur. Elk van deze training richt zich op een ander segment van de leerstijlen. De onderstaande trainingsopbouw komt terug in alle modules.

·      Training 1: Introductie module (kennismaking met elkaar en het thema)

·      Training 2: Onderwijs (inhoudelijke informatie over het thema)

·      Training 3: Ervaring (het thema in praktijk)

·      Training 4: Meetingpoint (coaching, intervisie of samenkomst)

·      Training 5: Verdieping (diepergaand onderwijs)


Onze wens is om een life-changing training te bieden aan deelnemers, via het evangelie, en deze deelnemers te stimuleren een actief discipel te worden.Hoe je Cross kan gebruiken

Je kan zelf een team samenstellen en de training geven op jouw locatie. Daarvoor hoef je alleen maar de trainershandleiding te bestellen. Je krijgt daarmee samen met jouw team automatisch vanuit Saluta goede begeleiding om Cross te kunnen geven.

Het hele pakket incl. trainershandleiding, 2 jaar begeleiding vanuit Saluta en toegang tot het Cross-netwerk kun je afnemen voor slechts 375 euro. Het Cross-netwerk geeft je toegang om contact te leggen met deelnemers van andere Crossgroepen en je kan optioneel gebruik maken van leuke extra's als themadagen, sprekers en reizen. Houd er rekening mee dat aan sommige extra's kosten zijn verbonden. Indien dat het geval is zullen we de prijs duidelijk bij de optionele activiteit vermelden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.